Fontos a védekezés!

Rendszeresen ellenőrizzük kutyánk szőrét, hogy nincs-e benne kullancs! Lehetőség szerint mindig legyen nálunk kullancs kiszedő kanál, hogy ha mégis kullancsot találnánk a bőrbe fúródva, akkor azonnal eltávolíthassuk. Ne kenjük be a kullancsot, ne piszkáljuk, egy mozdulattal távolítsuk el!

Mindezt megelőzendő, használjunk kullancs nyakörvet! A legtöbb boltban kapható bolhanyakörv véd a kullancsok támadása ellen is. Valamivel rövidebb ideig hat ellenük, de a lényeg, a védekezés. Régebben még lehetett tavaszi és őszi kullancsszezonról beszélni, de napjainkban ez a ciklus egyre inkább fölborulni látszik. Csak nagyon kevés dolog van, amit a kullancsok nem szeretnek és befolyásolja a szaporodásukat. A kutatóknak sikerült megállapítaniuk, hogy a kókuszzsírsav az, amelyiktől irtóznak a kullancsok, valamint néhány kémiai szer, amelyeknek hatására elpusztulhatnak. Ezeket használják föl a különböző kullancsriasztó-szerek és nyakörvek gyártói.

Íme néhány típus, melyek közül választhatunk:

Advantix – Keresse az állatorvosi rendelőkben és állatorvosi patikákban! www.advantix.hu

Foresto® egy ú jgenerációs nyakörv kullancsok és bolhák ellen, akár 8 hónap védelmet biztosítva. www.foresto.hu

Scalibor –  A Scalibor gyógyszeres nyakörv kutyáknak fél éven keresztül védelmet nyújt a szúnyogok és kullancsok ellen. www.scalibor.hu/

Bolfo bolha- és kullancsirtó nyakörvek. A Bolfo nyakörv akár 10 héten át megvédi kedvencét a kullancsok ellen és 4 hónapig a bolhák ellen. Már 3 hónapos kortól használható.

Kiltix nyakörv – hatóanyagai elpusztítják a kullancsok lárváit, nimfáit és felnõtt alakjait, valamint a kifejlett bolhákat is.   kiltix.hu

A Beaphar nyakörv folyamatos használattal 4 hónapos védettséget nyújt a bolhák és kullancsok ellen.  beaphar.hu

Biospotix nyakörv 100%-os természetes megoldás, mely hatékony védelmet nyújt kedvencének a külső élősködők ellen (bolha, kullancs, szúnyog).

biospotix-bolha-nyakorv

Bárhol is járunk a Világban bizonyos szabályok betartásával és kellő elővigyázatossággal elkerülhetjük a kullancscsípést és az esetleges megbetegedéseket!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.